Buitenverblijf, Heeswijk-Dinther

In Heeswijk-Dinther heeft Bureau Jochem Heijmans een kleine wederopbouwschuur getransformeerd tot een buitenverblijf. Dit schuurtje stamt uit 1950 en is er een van de vele die na de oorlog gebouwd zijn om de nood aan opslagruimte van boerenbedrijven te lenigen.

Het uit stampbetonblokken opgetrokken schuurtje met deels dichtgetimmerde ramen en een golfplaten dak heeft zich door de jaren heen gevoegd naar haar landelijke omgeving, maar verkeerde tegelijkertijd in vervallen toestand. Voorafgaand aan de transformatie heeft Bureau Jochem Heijmans een reeks bijzondere kwaliteiten van de bestaande schuur vastgesteld.

Deze kwaliteiten hebben stuk voor stuk het vertrekpunt gevormd van een specifiek onderzoek naar hedendaagse innovatieve ontwerpoplossingen voor ruimte- en materiaalgebruik. In het uiteindelijke ontwerp zijn deze onderzoeksresultaten in juiste harmonie tot elkaar gebracht om daarmee het nieuwe buitenverblijf te vormen.

Opdrachtgever:Particulier
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans
Uitvoering:Bureau Jochem Heijmans
Start ontwerp:2004
Start bouw:2005
Oplevering:2006
Bruto vloeropp:60m2
Beeldmateriaal:Jeroen Musch
Prijs:

Winnend ontwerp Archiprix 2007

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.