Restaurant Het Ketelhuis, Strijp-S Eindhoven

Op Strijp S in Eindhoven staat het Ketelhuis, gebouw SAB, dat is ontworpen door Bouwbureau NV Philips en is gerealiseerd in 1929. Samen met de Machinekamer hielden deze gebouwen Strijp-S warm en in beweging met gas en stoom.

Herbestemming.

Vanaf 2011 is het Ketelhuis aan continue verandering onderhevig en dat zal zo blijven! In kleine stapjes krijgen de pioniers onder leiding van André Amaro het gebouw en de locatie in de vingers en wordt het ketelhuisplein verovert. Organiseren, koken, verbouwen, herschikken, aanpassen en reflecteren. Trial-and-error. Cultuur ontwikkelen door te doen. Voor de Ketelhuis pioniers en gebouweigenaar Trudo ondersteunen wij deze werkwijze.

Restaurant café het Ketelhuis is bovenal een culturele broedplaats en André Amaro is alles behalve een ‘gewone’ chef. Hij kookt in rampgebieden, war zones, directiekamers, sloppenwijken en op festivals. Hij kookt overál, zolang er maar vuur is.

Greenhouse farm. Naar een initiatief van Amaro Creative Industries zal er de aankomende jaren een nieuwe groene dak oase ontstaan op het dak van het Ketelhuis. Deze Oase is voorzien van een glazenhuis, hot tub, kippenren, bijenkasten, fruitbomen en meer! Eerste stappen zijn gezet.

Opdrachtgever:Trudo
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans in samenwerking met Trudo en Amaro Creative Industries
Uitvoering:Bouwteam Ketelhuis in samenwerking met Amaro Creative Industries en Stam + De Koning
Advies:Adviesbureau Tielemans
Start ontwerp:2015
Start bouw:2017
Oplevering:2018
Beeldmateriaal:Kite Concepts en BASEPHOTOGRAPHY
Ketelhuis transformatie restaurant

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.