Loftwoning Akkerstraat, Eindhoven.

In de Eindhovense Schrijversbuurt is de voormalige Nuts Montessori school uit 1930 nieuw leven ingeblazen. Het schoolgebouw wordt een woongebouw. De woningen zijn ontwikkeld door een groep mensen die samen een nieuwe levensloopbestendige woonomgeving willen maken.

Op de eerste verdieping zijn drie schoollokalen samengevoegd tot een woning. Een bootvormig volume herbergt alle noodzakelijke woonfuncties en organiseert de ruimte. Door de vrije ruimte rondom zijn alle raampartijen in de gevel en de binnen gang op elke plek in de woning voelbaar.

Bij deze zorgvuldige transformatie door Bureau Jochem Heijmans komen woongenot, ruimtelijkheid en een waardevolle omgang met de bestaande architectuur van het gebouw samen.

Opdrachtgever:Particulier
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans
Uitvoering:Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen BV
Start ontwerp:2013
Start bouw:2015
Oplevering:2016

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.