Bedrijfsverzamelgebouw Strijp-T, Eindhoven

Het Strijp-T-complex behoorde samen met het S-complex en R-complex tot de drie Strijp-Complexen van de Philips Gloeilampenfabriek. Voor het TAB-gebouw op Strijp-T werd Bureau Jochem Heijmans gevraagd om de herbestemming te realiseren.

De oorspronkelijke betonnen structuur van het gebouw, met vrije overspanningen van 20 meter, bestaat uit drie hoofdhallen en een centrale verbindingshal. Voor een van de langwerpige hallen is in opdracht van Trudo Bijzondere Projecten een bedrijfsverzamelgebouw ontwikkeld. Bureau Jochem Heijmans heeft dit in nauwe samenhang met een groep toekomstige gebruikers uitgevoerd.

Voor deze specifieke doelgroep staan werkplaatsen centraal en is de kantoorfunctie ondersteunend. De wens van de gebruikers om  voor de werkplaats te laden en lossen, heeft in combinatie met de centrale ontsluitings-as van het oorspronkelijke gebouw  geleid tot een creatieve werkstraat. De kracht van het ontwerp is een duidelijke synergie tussen toekomstig gebruik en de oorspronkelijke eigenschappen van het gebouw.

Opdrachtgever:Trudo Bijzonder Projecten
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans
Uitvoering:Goevaers & Zn.
Start ontwerp:2008
Start bouw:2009
Oplevering:2009
Bruto vloeropp:1800m2
Beeldmateriaal:Ruud Balk / Boudewijn Bollmann

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.