Designbolwerk Strijp-S, Eindhoven

Opdrachtgever Trudo Bijzonder Projecten ging in 2008 de samenwerking met Bureau Jochem Heijmans aan om een voormalig fabriekspand, genaamd TAB, te herbestemmen naar een bedrijfsverzamelgebouw voor de Eindhovense creatieve industrie.

Het T-complex behoorde samen met het S-complex en het R-complex  tot de drie Strijp-complexen van Philips te Eindhoven. Op het T-complex bevonden zich onder meer de golfkartonfabriek, glasfabriek, Philitefabriek en een warmtekrachtcentrale. Gebouw TAB behoorde oorspronkelijk tot de golfkartonfabriek waar Philips zijn eigen verpakkingskarton vervaardigde.

De oorspronkelijke betonnen structuur van het gebouw met vrije overspanningen van twintig vierkante meter bestaat uit drie hoofdhallen en een centrale verbindingshal. Voor de kophal met diverse entresol-vloeren heeft Bureau Jochem Heijmans een casco ontwerp gemaakt waarbij de hal in twee verhuurbare hoofdruimtes van circa 800 vierkante meter wordt opgesplitst. Tegelijkertijd is met Trudo Bijzondere Projecten en enkele gebruikers, waaronder Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, invulling gegeven aan de functionele, ruimtelijke opzet met een werkplaats, kantoorruimte, ontvangstruimte en expositieruimte.

Opdrachtgever:Trudo Bijzondere Projecten
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans
Uitvoering:Goevars & Zn.
Start ontwerp:2008
Start bouw:2011
Oplevering:2011
Bruto vloeropp:1600m2
Beeldmateriaal:Ruud Balk

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.