Huize Vreeburg, Rosmalen

Huize Vreeburg is herkenbaar gelegen op de hoek van een belangrijke weg door Rosmalen. Het heeft in het verleden verschillende functies gehad: Huize Vreeburg heeft onder meer dienst gedaan als postkantoor. De laatste jaren was het pand in gebruik als woonhuis, totdat fruit- en groente-importeur/exporteur SonderJansen het aankocht.

SonderJansen heeft het pand verworven vanwege zijn karakteristieke uitstraling en wil er zijn hoofdkantoor in vestigen. De villa wordt hiervoor volledig gerestaureerd waarbij de sobere uitstraling van de villa met respect behandeld is door HBA in samenwerking met Bureau Jochem Heijmans.

De bedrijfsvilla is uitgerust met een vergaderruimte, directiekantoor, bedrijfsrestaurant en zelfs een appartement waar buitenlandse gasten van dit internationale handelskantoor kunnen verblijven. Een nieuw trappenhuis zorgt voor de nodige grandeur in het interieur. De oude villa wordt zo het nieuwe gezicht van het bedrijf. De werkvloer waar alle handelsactiviteiten plaatsvinden is gelegen in een rond paviljoen, midden in de parktuin. Deze vloer bestaat uit een zwevende plaat waarop een houten constructie het zinken dak met een grote vrije overspanning draagt. Doordat het paviljoen volledig van glas is voorzien, biedt het een mooi zicht op de villa en de tuin, terwijl het grote overstek voor de nodige schaduw zorgt. De gemetselde archiefgang verbindt het paviljoen met de oude villa.

Opdrachtgever:SonderJansen
Ontwerp:Hilberink Bosch Architecten met Jochem Heijmans als projectleider / architect
Uitvoering:Bouwbedrijf Hoedemakers & Zn.
Advies:Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen
Start ontwerp:2010
Start bouw:2012
Oplevering:2013
Bruto vloeropp:515m2
Beeldmateriaal:Hilberink Bosch Architecten i.s.m. Bureau Jochem Heijmans