Herbestemming Veemgebouw, Strijp-S Eindhoven

Op Strijp S in Eindhoven staat het Veemgebouw, gebouw SDM, dat is ontworpen door Bouwbureau NV. Philips en is gerealiseerd in 1942. Het gebouw werd gebruikt voor de opslag van radio- en televisietoestellen en andere Philips-producten. Het Veemgebouw heeft inmiddels de status van rijksmonument.

Herbestemming.

De herbestemming van het Veemgebouw is sinds 2014 weer volop in ontwikkeling. Een diversiteit aan functies wordt onderzocht en geleidelijk aan geïmplementeerd. Wonen, werken, winkels, verblijven, parkeren en evenementen. Ze zoektocht is in volle gang.

Vanaf 2015 krijgt Vershal het Veem naar een initiatief van Trudo de kans om zich te ontwikkelen op de begane grond van het gebouw. Pionieren met een lange adem is hier gewenst. Het omliggende gebied is nog volop in ontwikkeling. Wonen, werken, winkelen en recreëren zoeken onder leiding van de creatieve industriesector naar samenhang en betekenis binnen dit nieuwe stadsdeel.

Ook in 2018 is er hard gewerkt aan de herprogrammering van Vershal het Veem. Een nieuw Albert Heijn concept heeft zich gevestigd. Hiervoor bouwde de grootgrutter zowel binnen als buiten het rijks monumentale gebouw om in alle behoeftes te kunnen voorzien. Voor gebouweigenaar Trudo en AH ondersteunden wij deze werkwijze.

Opdrachtgever:Trudo
Start ontwerp:2017
Start bouw:2018
Oplevering:2018
Beeldmateriaal:BASEPHOTOGRAPHY
Veemgebouw transformatie Vershal AH-winkel

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.