De Nieuwe Belg Schuttersbosch

Schuttersbosch, een bos ten zuiden van Eindhoven. Hier ontwerpt Bureau Jochem Heijmans samen met M3H Architecten, acht houten huizen voor de CPO groep De Nieuwe Belg, zeven vrijstaande woningen en een tweekapper.

De woningen zijn volledig opgebouwd uit hout. De draagwanden hebben houtskeletbouwelementen en ook het dak en de dakkapellen zijn van hout geconstrueerd. De gevels en daken worden zeer goed ge├»soleerd met een duurzame dampopen isolatie en drie dubbel glas. Wat de woningen ook duurzaam maakt is de manier van verwarmen: de woningen worden verwarmd met een Nilan ventilatie warmtepomp met een ge├»ntegreerde balansventilatie. De houtbouw zorgt samen met de lage temperatuur verwarming voor ademende woningen met ruimten die met weinig externe energie verwarmd kunnen worden.

En niet alleen de draagstructuur en de binnekant, maar ook de buitenkant is van hout! De gevels en dakkapellen van de acht huizen zijn met hout bekleedt. De houten latten zorgen ervoor dat de woningen op een eigentijdse manier passen bij de beboste omgeving.

In mei 2022 is de bouw gestart.

Opdrachtgever:CPO De Nieuwe Belg
Ontwerp:Bureau Jochem Heijmans i.c.m. M3H Architecten
Uitvoering:Borrenbergs Bouwbedrijf
Advies:BIEB bouwen in eigen beheer - BCD advies bouwfysica - J.A. Beijer bouwconstructies - bureau Franken calculatie en bestek - S&A bouw toezicht
Start ontwerp:2020
Start bouw:2022
Oplevering:2023
Schuttersbosch CPO houten huizen prefabricage

Op www.jochemheijmans.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer.